FAQ

Üdvözöljük a TILONASEC megújult Webshopjában!

 

Áruházunkban főképp tűz-, munka-, és egészségvédelmi felszereléseket kínálunk, de emellett más, hétköznapi munkához kapcsolódó termék is megtalálható. Kapcsolatban vagyunk több beszállítóval és hazai gyártóval, de minden terméket nem tudunk feltenni a webáruházba, ezért olyan termékek esetében amelyeket webshopunkban nem talál, az online rendelés menü alatt megrendelheti.

Bármilyen egyedi kérése vagy kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal bármelyik megadott elérhetőségünkön! A vásárláshoz regisztráció nem kötelező, a megadott címre kiküldjük a rendelt termékeket, de minden egyes megrendelést vissza kell igazolni. Rendszeres vásárlóinknak javasoljuk a regisztrációt, mivel így adatai tárolásra kerülnek és nem kell minden vásárláskor begépelni, visszaigazolni. Továbbá visszakereshetőek a megrendelések és figyelemmel kísérhető a megrendelés állapota. Lehetőség van a termékekhez Európai Megfelelőségi nyilatkozatot kérni. Ezeknek a számát folyamatosan bővítjük.

 

Az alábbi táblázatban további részleteket talál a két rendelési formához:

 Regisztrációmentes megrendelés   Regisztrált megrendelés 
Visszaigazolás Minden megrendelés után Csak a regisztrációkor
Megrendelés visszakeresés Csak külön kérésre
Levelezés visszakeresés  Fejlesztés alatt!
Kedvencek tárolása  Fejlesztés alatt!
Letöltés
(EK papír, leírás, árjegyzék) 
Csak külön kérésre

 

TUDNIVALÓK

Szállítási költségek:

A kiszállítás GLS futárszolgálattal történik, fizetés a futárnak készpénzben (min. 1 419,- Ft + ÁFA), vagy előreutalással (min. 1 051,- Ft + ÁFA) lehetséges. A szállítási idő a raktáron lévő termékeknél 1-2 nap, külső raktárban lévő termékeknél 3-5 nap, gyártott vagy külföldről behozott termékek esetében általában 2 hét. A szállítási költség Magyarországon belül, az alábbi két táblázat alapján számolható ki, ezt az összeget kell hozzáadni a kosában taláható termékek végösszegéhez:

Csomag súlya Nettó ár Bruttó ár
0,1 – 3 kg 1 051,- Ft 1 335,- Ft
3,1 – 5 kg 1 181,- Ft 1 500,- Ft
5,1 – 10 kg 1 269,- Ft 1 612,- Ft
10,1 – 20 kg 1 443,- Ft 1 833,- Ft
20,1 – 25 kg 1 650,- Ft 2 096,- Ft
25,1 – 30 kg 1 796,- Ft 2 281,- Ft
30,1 – 40 kg 3 403,- Ft 4 322,- Ft
Utánvét összege Nettó ár Bruttó ár
10 000 Ft-ig 368,- Ft 468,- Ft
30 000 Ft-ig 442,- Ft 562,- Ft
50 000 Ft-ig 798,- Ft 1 014,- Ft
100 000 Ft-ig 1 351,- Ft 1 716,- Ft
150 000 Ft-ig 1 658,- Ft 2 106,- Ft
150 000 Ft felett az utánvét összeg 1.1%-a

A kiszállítás hétköznap 8÷16 óráig történik. A futár időbeosztását nem tudjuk, ezért nem tudunk teljesíteni olyan kéréseket, ami kifejezetten délelőtti vagy délutáni kiszállításra vonatkozik, csak akkor, ha 50 % felár ellenében megrendeljük a GLS-től az Express szolgáltatást. A címzett telefonszáma rákerül a csomagra, így kis szerencsével Express nélkül is össze lehet egyeztetni a futárral az alkalmas időpontot. Ha a futár nem találja a címen az átvevőt, másnap újra próbálja. Általában a megadott telefonszámon megpróbál még aznap egyeztetni, de ez számukra nem kötelező, nem mindig teszik meg. Igény szerint kiadjuk a csomagszámot ami alapján nyomon követhető a csomag szállítási állapota. Regisztrált felhasználóink kérés nélkül hozzáférnek a csomagszámhoz, amit bejelentkezés után a kérdéses megrendelésükre kattintva megtalálnak.

A feltüntetett árak magyar forintban értendőek és fillér nélkül, felfele kerekítve jelennek meg ÁFA-val.

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Vásárlási szerződés

Az alábbi dokumentum a Szent Flórián Védőeszköz Szaküzlet történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabály értelmében az alábbi szerződést elfogadja, ezért rendelés előtt feltétlenül OLVASSA EL! A vásárlási szerződés írásban foglalt szerződésnek minősül, melynek a nyelve magyar. A szerződést a Szent Flórián Védőeszköz Szaküzlet legalább 5 évig tárolja, a regisztrált felhasználók önállóan bármikor hozzáférnek, nem regisztrált (eseti) megrendelőinknek írásosan benyújtott kérvény után újraküldjük.
Ez az oldal a böngészőből szabadon nyomtatható és menthető.

Általános rendelkezések

A Szent Flórián Védőeszköz Szaküzlet munkavédelmi, tűzvédelmi és biztonsági eszközöket forgalmaz, melyeket a rendelés után futárszolgálattal szállítunk, a termékek személyes átvételét nem tudjuk biztosítani. A feltüntetett árak magyar forintban (HUF) értendők, felfele kerekítve, ÁFÁ-val együtt kerülnek feltüntetésre, így a kerekítés miatt esetenként a számla végösszege alacsonyabb lehet. Fizetési mód: Előreutalás, vagy utánvét készpénzben. Amennyiben a vásárló téves rendelést adott le, vagy módosítani szeretné a rendelést, a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeinken kérheti a változtatást.

A szerződés hatálya

Jelen szerződés a megrendelés jóváhagyásával lép hatályba, és a megrendelés teljesülésével vagy felmodásával zárul le. Folyamatos rendelés esetén a szerződés mindaddig hatályban marad, amíg felek összes egymással szembeni követelése nem teljesül. A Szent Flórián Védőeszköz Szaküzlet webáruház rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelésazonosítót ad, melyet a megrendelő által megadott címre küldött rendelésigazoló e-mailben közöl. Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes!

Vételár

A termékek adatlapján feltüntetett ár a termék ajánlati ára (ajánlott fogyasztói ára). Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes és csak akkor válik végleges árrá, ha a megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi és a rendelést jóváhagyja. A megrendelt termékért fizetendő összeg akkor sem változik meg, ha termék ára a vásárlás befejezése után a webáruházban módosul. Az áruházban megjelenő, esetleges hibás árakat tudomásunkra jutása esetén azonnal kijavítjuk, emberi, vagy programhibából kikerült rossz árakon termékeket nem szállítunk ki. Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.

A megrendelő felelősségvállalása

A megrendelő a regisztrációs oldalon adja meg az adatait (melyeket az adatmódosítás oldalon módosíthat), a megrendelés ezen adatok alapján kerül teljesítésre. Hibás, vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli. Megrendelő tudomásul veszi, hogy rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően. Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltségeket a megrendelő megtéríti a Tilonasec Bt. számára.

Visszalépés a vásárlástól

Elállási jogát nyilatkozat-minta felhasználásával, vagy erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja. Elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja. Az áru átvételétől számított 14 napon belül a vevő indoklás nélkül visszaléphet a vásárlástól. A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni. Ha a fogyasztó a vonatkozó szabálynak megfelelően eláll a távollévők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Azonban, ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Elállás esetén a fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli.

Garancia (jótállás)

Hibás termék esetén a törvényben szabályozott keretek között a garancia érvényesíthető. Cégünk, az eladott termékekre – a hatályos jogszabályi kereteken belül – garanciát vállal. A garanciális idő az adott árucikken van feltüntetve, illetve a mellékelt garanciális okmányokon szerepel. A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár. Az eladó további kellékszavatosság, termékszavatosság felelősségére a Ptk.-ban és a 151/2003. [IX.22.] sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak. A Tartós fogyasztási cikkek jótállásáról szintén a 151/2003. [IX.22.] Korm. rendeletben foglaltak az irányadók.

Panaszkezelés

Esetleges panaszával fordulhat Ügyfélszolgálatunkhoz szaküzletünkben levélben, elektronikus úton illetve személyesen a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeinken.

Vállalkozásunk székhely szerint illetékes békéltető testület:
Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető Testület
6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: 06-62-554-250/118
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

Szerződésben nem szabályozott kérdések

A jelen szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok ( 2001. évi CVIII. tv.) az irányadó.

Kapcsolódó jogszabályok

2001. évi CVIII.Törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

151/2003. [IX.22.] Kormányrendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

45/2014. [II. 26.] Kormányrendeleta fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

 

Vásárlási folyamat

Regisztráció

Ezen az oldalon a vásárláshoz szükséges adatokat kérjük el. A megadott email címre Ön kap egy megerősítő kódot, amire kattintva a regisztrációja véglegesítésre kerül. A folyamat lezajlása után Ön a Szent Flórián Védőeszköz Szaküzlet regisztrált áruház felhasználója lesz. A regisztrációval igénybe vehet olyan többlet szolgáltatásokat, mint például megrendelés nyomon követése, Megfelelőségi nyilatkozat letöltése, kedvenc termékek tárolása, stb. Az egyértelműen hamis adatokkal regisztrált felhasználókat a Szent Flórián Védőeszköz Szaküzlet jogosult az adatbázisból törölni, illetve kétségbe vonható adatok valódiságát jogosult ellenőrizni. A regisztráció a vásárláshoz nem szükséges, de következő vásárlásait megkönnyíti, és lehetőséget ad a megrendelések önálló visszakeresésére.

Termékek kiválasztása

A webáruházban a bal oldali menüsorban vannak kategórizálva a termékek, ezekre kattintva lehet megtekinteni az azonos csoportba tartozó termékeket. Az oldalon található egy inteligens kereső, ami segítséget nyújt az egyéni szempotok szerinti keresésre, csoportosításra. A találati listából közvetlenül a kozár oldalra lehet vinni a kiválasztott terméket, de rákattintással megtekinthető a termék adatlapja is a részletesebb adatokkal.

Kosár

A kiválasztott árut a Kosár gombbal át lehet tenni a Kosár lapra, ahol további méret, szín, vagy választék alapján akár többször is hozzá lehet adni a kosár tartalmához. A jobb oldali menüsor tetején megjelenik a Kosár szó, amire kattintva bármikor megtekintheti a hozzáadott tételeket, módosíthatja, vagy megrendelheti azokat. A böngésző bezárása után az adatok elvesznek, ha a megrendelés összes pontját nem követte végig. A végösszeg folyamatosan nyomon követhető, de ez az összeg a szállítás díját nem tartalmazza.

Szállítási adatok megasdása

A kosár alatt taláható a szállítási és számlázási űrlap. Lehetőség van külön megadni a szállítási és számlázási adatokat, amennyiben eltérnek egymástól. Ellenkező esetben a számla a szállítási adatokkal fog elkészülni ami a termékekkel együtt kerül a csomagba. Regisztrált felhasználóink adatai automatikusan kitöltésre kerülnek, eseti vásárlóinknak minden alkalommal ki kell tölteniük. Lehetőség van fizetési módot választani. Utánvét esetén a futárnak kell fizetni a csomag kiszállításakor, Előreutalás esetén pedig Díjbekérőt küldünk email-ben, ami alapján el lehet indítani az átutalást.
A termék mellett megjelenő raktári állapot-jelző tájékoztató jellegű! Előforulhat, hogy a termékből kevesebb van raktáron, mint amennyit megrendelt, így az ott látható szállítási információ megtévesztő lehet.
A teljesítés várható időpontjáról utolagos tájékoztatást adunk levélben.

Megrendelés véglegesítése

A megrendelést a Kosár oldal alján lehet beküldeni a “Megrendelem” gomb megnyomásával. A megrendelést a *-gal jelzett mezők kitöltése után lehet beküldeni, hiányos adatokkal a megrendelés nem adható be. Sikeres beküldés esetén – regisztrált felhasználóinknak – létrejön a távollévők közti szerződés. A megrendelésről automatikusan kiküldésre kerül egy visszaigazoló email, ami legkésőbb 48 órán belül meg kell érkezzen. Ennek hiányát kérjük minél hamarabb jeleni, mert enélkül a vásárlási szerződés nem jöhet létre. A leggyakoribb hiba az email cím gépelési hibájából ered, ami gyorsan javítható. Eseti vásárlóinknak küldött visszaigazolásban található egy visszaigazló link, amire kattintva véglegesítheti a megrendelést, számukra ezután jön létre a szerződés. Ennek hiányában a megrendelés 3 munkanap után automatikusan törlődik. A levélben találhat egy lemodó link is, amivel azonnal érvényteleníthető a megrendelés. Regisztrál felhasználóinknak írásos kérésre töröljük a megrendelést, mivel a szerződés a beadás után automatikusan érvénybe lép.

Adatvédelem

A Tilonasec Bt. A vásárló adatait nem adja át harmadik félnek és csak az áruház üzemeltetéséhez használja fel. Az oldalon található képeket szerzői jog védi így a vásárláson kívül más célra nem használható fel.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK – FAQ

Bármilyen felmerült kérdése van, írja meg nekünk e-mail-ben, vagy a Kapcsolat résznél található elérhetőségeink egyikén vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leadtam a megrendelést, de nem látom, hogy mennyibe kerül a szállítás.
A szállítási költség a Tudnivalók részben részletesen megtalálható két táblázatba foglalva. A webáruház programja azért nem tudja megadni előre, mert nem mindig tudható előre, hogy mennyi dobozba fognak beleférni a termékek, illetve mekkora lesz a dobozonkénti súlya. Előreutalásnál is egy tapasztalati súly ára kerül felszámításra, amire számítani kell.

Kinéztem egy terméket a webáruházban. Megvehetem személyesen a boltban?
Természetesen, várjuk a Honvéd tér 2. szám alatti szaküzletünkben.

Nem lett jó rám a termék. Ki lehet cserélni?
Természetesen, amennyiben a termék még nem lett használva, vagyis eladható állapotban van.
A termék visszaküldési és a csere miatti újraküldés szállítási költsége a vevőt terheli.
A terméket visszajuttathatja Ön is, vagy kérheti a Csomagcserét, aminek a díja a normál súly-alapú kiszállítás kétszerese, ami a Tudnivalók részben részletesen megtalálható.

Szükségem lenne a termék Európai Megfelelőségi Nyilatkozatára (EK papírjára).
Hogyan juthatok hozzá?

A nyilatkozatok kiadása termékvásárláshoz kötött. Amennyiben regisztrált felhasználó, a vásárlás után a termék adatlapján letölthető az EK papír. Ellenkező esetben e-mail-ben tudjuk elküldeni.

Módosítani, vagy hozzátenni lehet-e a megrendeléshez?
Természetesen, de csak addig, amíg a megrendelés állapota “Folyamatban”-van. Ezt regisztrált felhasználóink nyomon követhetik webáruházunkban jelszóval belépve. Miután a megrendelés már a “Küldve” állapotban van, a megrendelésen módosítani nem tudunk, esetleg hozzá lehet még tenni valamit, amíg futár el nem veszi tőlünk a csomagot. Ez általában a csomagküldésről szóló levél után szokott következni 14-15 óra között. Előfordulhat, hogy a hozzárakott tételek számláján is szerepel szállítási költség. Ez azért van, mert az újracsomagolás után megváltozik a csomag súlya és az esetleges utánvétel összege, így a számlán szerepelni fog a két súly – illetve utánvét – összegének a különbözete, de semmiképpen sem teljes árú szállítási költség!